Financieel

Tips voor verstandig gebruik van uw eerste creditcard

Zoals met zoveel dingen in het leven, kan het van onschatbare waarde zijn om een aantal leidende woorden te hebben om je op weg te helpen bij het navigeren door een nieuwe ervaring. Met dat in gedachten hebben we de volgende tips samengesteld voor een verstandig gebruik van uw eerste creditcard.

De dag dat u wordt goedgekeurd voor uw eerste creditcard, kan een mijlpaal van volwassenheid zijn. Het betekent dat u nu een kredietwaardig lid van de samenleving bent en dat financiële instellingen erop vertrouwen dat u met krediet en schulden omgaat.

Die eerste kaart is natuurlijk niet bepaald de sleutel tot het koninkrijk. In plaats van een kredietlimiet van vijf cijfers, heeft uw nieuwe kaart waarschijnlijk een kleine, redelijkere kredietlimiet om te zien hoe goed u met uw schuld omgaat.

Idealiter zou uw eerste creditcard voornamelijk moeten worden gebruikt om uw krediet op te bouwen en op te bouwen. Bij correct gebruik kunnen creditcards goede hulpmiddelen zijn voor het opbouwen van krediet. We hebben de volgende tips opgenomen om het meeste uit uw eerste creditcard te halen, te beginnen met het selecteren van de juiste kaart.

De juiste kaart kiezen

De wereld van creditcards zit bijna vol met creditcardopties, waardoor het kiezen van uw eerste kaart een potentieel moeilijke beslissing is. American Express is natuurlijk een populaire keuze.

Zonder een kredietgeschiedenis zijn uw opties waarschijnlijk beperkt tot instapniveau en subprime onbeveiligde kaarten of beveiligde creditcards. De onbeveiligde opties hebben doorgaans hoge jaarlijkse kosten en APR’s, terwijl voor beveiligde creditcards een aanbetaling vereist is om te openen en te onderhouden.

Betaal altijd op tijd

Nadat u de nodige creditcard informatie heeft doorgenomen en zodra u uw creditcard heeft ontvangen, begint het echte werk. Echter, het maakt niet uit wat je doet met de kaart van hier op uit, het belangrijkste is om altijd, altijd, altijd ten minste het minimum vereiste betaling, op tijd, elke maand.

Er zijn drie belangrijke redenen om te late betalingen te vermijden, te beginnen met de late vergoedingen. Bijna elke creditcard brengt kosten in rekening voor het doen van een late betaling – en ja, een dag te laat is nog steeds laat, dus er zullen waarschijnlijk kosten in rekening worden gebracht.

Te late betalingen activeren doorgaans ook de APR van een creditcard, wat een zeer hoge rente is die dan van toepassing is op al uw aankopen. Straf-APR’s zijn vaak 29% of hoger en ze kunnen voor onbepaalde tijd van kracht blijven, afhankelijk van de kaart.