Auto theorie tips

Geheugentrucs om u te helpen de wegcode te leren

Waarom beweren mensen dat ze zo’n slecht geheugen hebben? Is een goed geheugen iets dat genetisch is of iets dat je in de loop van de tijd kunt ontwikkelen, zelfs als je je meestal niet kunt herinneren wat je gisteren voor het avondeten hebt gegeten?

Ruimte uw studieperioden

Het ‘spatiëringseffect’ is een fenomeen waarbij we gemakkelijker feiten onthouden of leren wanneer de studieperioden over een langere tijdsperiode worden verdeeld. Dit wordt spaced presentatie genoemd. Wat dit betekent is dat als je propt, of in korte tijd herhaalde studie doet, je je hersenen niet efficiënt gebruikt.

Dit wil echter niet zeggen dat je op het laatste moment geen onderzoek moet doen, omdat het spatiëringseffect erop neerkomt dat je je langetermijngeheugen activeert, zodat je blijvende kennis hebt.

Last-minute proppen

Als je al een tijdje aan het leren bent, is de meeste kennis in je langetermijngeheugen gezonken en direct beschikbaar. Het is echter altijd goed om een snelle prop te hebben vlak voordat je aan je test begint. U kunt bijvoorbeeld de tests op deze website op uw smartphone gebruiken vlak voordat u naar het examen gaat en u zult ook kennis in uw kortetermijngeheugen hebben.

Leer anderen

Pas als je anderen moet leren, weet je of je echt een dieper begrip hebt van wat je leert. Als je dingen in je eigen woorden kunt uitleggen en iemand anders het kunt laten begrijpen, zul je het heel effectief leren. Je kunt ook zelf online gaan en termen googlen. Je kunt online de remafstand berekenen en ook informatie krijgen over haaientanden.

Studeer in een vergelijkbare omgeving

Je hersenen zullen veel meer geneigd zijn om informatie in de test op te roepen als je in een vergelijkbare situatie hebt gestudeerd. Dit fenomeen wordt het vaakst gezien in vliegtuigsimulatoren. Piloten kunnen leren van boeken (en dat doen ze ook), maar ze zitten ook in een simulator zodat ze direct de locatie van knoppen en schakelaars weten.

Aangezien de test online wordt uitgevoerd, oefent u de theorie-test hier online door een van de bovenstaande tests te kiezen.